Jump to content

Sign in to follow this  
Dani

LG a brevetat un smartphone pliabil care poate fi convertit în tabletă

Recommended Posts

După telefoanele cu ecran curbat şi variantele îmbunătăţite ale acestora bazate pe designul Full Screen, se pare că anul viitor va fi cel al dispozitivelor smartphone cu ecran pliabil.

foldable-smartphone.jpg?height=459&width

În timp ce Samsung lucrează la o versiune modernă a designului Clamshell, în care locul tastaturii T9 este luat de un ecran pliabil, LG pare că ţinteşte dublarea spaţiului de afişare pe orizontală.

Conceptul întâlnit deja la modelul ZTE Axon M este descris în brevetul deţinut de LG cu un singur ecran de tip flexibil, acomodat într-o carcasă prevăzută în zona mediană cu un mecanism de tip balama.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Brevetul înregistrat la World Intellectual Property Organization prevede două variante de design. Primul model este un smarpthone care poate afişa mesaje de notificare şi alte informaţii pe o zonă semitransparentă a carcasei, chiar şi atunci când este pliat.

A doua variantă de design prevede ca spatele carcasei să gliseze peste corpul telefonului, expunând o zonă transparentă prin care pot fi întrezărite informaţiile afişate pe ecranul pliat la interior.

Ambele variante de design prevăd cameră foto la partea din spate.

untitled.jpg?width=393&height=299 s002-017.jpg?width=111&height=300

Din păcate, brevetul nu lasă nici un indiciu despre un eventual calendar de lansări, însă având în vedere provocările de ordin tehnic ce au fost confirmate şi de alţi producători, este puţin probabil ca un produs comercial să vadă lumina zilei mai devreme de anul viitor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×