Jump to content

Sign in to follow this  
Dani

Intel intra in cursa frecventelor si anunta un procesor de 5.1GHz

Recommended Posts

Intel trece printr-o perioada plina de surprize in aceste zile odata cu lansarea familiei de procesoare cu 10 core pentru platformele high-end, dar si datorita zvonurilor conform carora vor sparge bariera frecventelor prin lansarea unui procesor ce depaseste 5GHz.

 

Odata cu lansarea procesoarelor cu 10 core, Intel aduce noutati pe partea grafica ceea ce inseamna viteze mai bune pentru consumatorii de chipset-uri Iris Pro, dar lansarea tehnologiei 3D XPoint™ pentru SSD-uri.

3D XPoint™ este o tehnologie care combina memoria si spatiul de stocare intr-un device non-volatil ce are ca rezultat costuri mai scazute decat DRAM si sunt mai rapide decat NAND.

Asadar, zvonurile ce ne aduc informatii despre procesorul Intel ce va depasi frecventa de 5GHz vin de la mai multe surse din China care ne spun ca noul procesor va fi din familia Xeon si sunt destinate segmentului business-enterprise, deci in niciun caz pentru consumatorii amatori.

intel-1.jpg?resize=750%2C500

Procesorul se va numi E5-2600 V4 Xeon si va fi un Quad Core conceput special pentru anumkite tipuri de sarcini. Cu toate acestea, spre deosebire de orice alt Xeon, aceasta ar veni cu o viteza de 5.1 GHz, care este o frecventa nebuna pentru procesoarele Xeon. Cipul va cuprinde 10 MB cache de nivel L3, iar fiecare nucleu vine cu 2,5 MB de cache partajat, iar intregul pachet ar trebui sa opereze cu o TDP de 165W.

De aceasta data intel este pregatit sa faca concurenta rivalilor de la AMD care au lansat acum aproximativ doi ani modelul AMD Vishera, FX-9590 de 4.7GHz ce atinge frecvente turbo de pana la 5.0GHz si are 8 core si 8 thread-uri.

Trebuie sa stim ca procesorul lansat de AMD este destinat consumatorilor amatori, pe cand Intel lanseaza Xeon-ul ce face parte din segmentul Business-Enterprise

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×