Jump to content

Sign in to follow this  
Dani

Cum poti vedea performanta GPU-ului tau in Windows 10 Fall Creators Update

Recommended Posts

Actualizarea Windows 10 Fall Creators Update a fost lansata si este disponibila de azi inainte pentru toti utilizatori. Exista destul de multe noi caracteristici interesante care au fost adaugate in aceasta actualizare, printre acestea fiind si posibilitatea de a vedea performanta GPU in Task Manager-ul din Windows 10. Daca aveti un GPU dedicat, Task Manager-ul va va arata statistici de performanta atat pentru GPU-ul integrat, cat si pentru GPU-ul dedicat. Pentru a primi aceasta functie trebuie sa faceti upgrade la actualizarea Fall Creators Update.

Performanta GPU in Task Manager

Aveti posibilitatea sa vizualizati performanta GPU pe baza de proces si utilizarea generala a GPU-ului. Deschideti Managerul de activitati si faceti click pe butonul “Vizualizare detalii” (‘View Details). Accesati tab-ul cu procesele de fundal si veti vedea doua coloane noi; GPU si motor GPU. Ca si celelalte coloane din aceast tab, puteti sorta procesele prin utilizarea GPU. Coloana GPU Engine va arata care GPU, integrat sau dedicat, este utilizat de un proces.

task-managr-GPU-windows-10-3.jpg?resize=

Pentru a vedea performanta GPU, accesati tab-ul Performanta (Performance). Aici puteti vedea discul, CPU-ul, conexiunea Ethernet si utilizarea WiFi. In Actualizarea Fall Creators Update, exista o noua adaugire la aceast tab; GPU. Performanta GPU-ului integrat si dedicat este afisata separat.

GPU-Windows-10-2.jpg?resize=750%2C348

Statisticile GPU

Task Manager-ul prezinta grafice pentru codare 3D, copiere, codare video, decodare video, utilizare dedicata a memoriei si utilizare partajata a memoriei. Puteti vizualiza informatii suplimentare despre parametrii VR si alti parametri facand click pe sageata din graficul 3D.

GPU-windows-10-1.jpg?resize=750%2C440

In partea de jos, veti obtine un rezumat al performantei actuale GPU. Acesta include cat de mult este utilizat in prezent, cat de mult este consumata memoria GPU, versiunea driver-ului, versiunea DirectX etc.

Aceasta este o imbunatatire substantiala a task manager-ului. De ani de zile, utilizatorii de Windows au trebuit sa se bazeze pe aplicatii pentru a putea vedea performanta GPU-urilor. Merita mentionat faptul ca Microsoft nu a facut acest lucru pe jumatate. Coloanele GPU din tab-ul de procese reprezinta o dovada a acestui fapt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×