Jump to content
Banner 730x90px boost

Alexandru05

Membru
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Alexandru05 last won the day on August 13 2019

Alexandru05 had the most liked content!

About Alexandru05

 • Birthday 07/11/1999

Personal Information

 • Steam
  Da

Recent Profile Visitors

217 profile views
 1. Nume: Alexandru Vârsta: 15 ani Propunerea mea: De exemplu, daca am luat helper pe RPG.OLDS.RO, să am pe profil, in loc de membru, Helper RPG. Bine acesta este doar un exemplu, dar poate fii și la admin și lider. Argumente (La ce ar ajuta?): Evitarea înșelătoriilor. Alte precizări?: Doresc să se facă acest lucru, deoarece în trecut am pățit să fiu înșelat de acest lucru. Aceste funcții sa fie date doar de fondatori/manageri servarului. Mulțumesc pentru timpul timpul acordat.
 2. Eu am decis sa nu fac cu grade, eu am un gamemode(făcut de mine) care nu se bazează pe grade, acesta se bazează doar pentru a nu folosi toți jucătorii anumite comenzi. Am spus clar în tutorialul Nr 2 că voi face verificarea la Admin(Rcon). Eu pot sa îți fac toate comenzile prezentate, din nou fara o problemă.
 3. 1.Frate, eu nu copiez, gamemode-ul este făcut de mine, poți să îți dovedesc asta. Mesaj in privat 2. Eu nu fac asta pentru gamemode, eu fac asta pentru tutorial, să explic cum se face. Cine vrea sa ii arat gamemode-ul făcut de mine și să îi explic tot ce am făcut, mesaj in privat. Că îl mai fac la încă odată de la 0. Bafta in continuare.
 4. Salutare. Astazi vom continua tutorialele de tip Scripting Pawno, pentru incepatori. Sa incepem. Astazi am de gand sa facem niste comenzi de tip givegun.(Le puteti folosi cum vreti.) 1. Include-urile #include <a_samp> #include <float> #include <core> #include <zcmd> #include <streamer> 2. definitiile(define-urile) #define SCM SendClientMessage #define COLOR_GREY 0xAFAFAFAA#define COLOR_GREEN 0x33AA33AA#define COLOR_RED 0xAA3333AA#define COLOR_YELLOW 0xFFFF00AA#define COLOR_WHITE 0xFFFFFFFF 3. Comenzile Acum voi da exemplu de o comanda.(/givedeagle) CMD:givedeagle(playerid, params[]) { if(IsPlayerAdmin(playerid)) { GivePlayerWeapon(playerid, 24, 9999); // GivePlayerWeapon = Pentru a da o arma unui jucator. 24 = id-ul armei 9999 = Numarul de gloante. SendClientMessage(playerid, -1, "Ai primit un Deagle!"); // Clasicul mesaj. } else { SendClientMessage(playerid, 0xFFFFFFAA, "Error: You are not an Admin!"); } return 1; } Bun, acuma probabil va intrebati, "Dar de unde pot lua id-urile armelor?". Exista un site cu toate id-urile acestor arme. Va voi lasa site-ul aici: https://wiki.sa-mp.com/wiki/Weapons Acum, probabil va intrebati, daca vreau sa iau de ex. o bata, cate gloante trebuie sa scriu. Raspunsul este ca puteti pune cate gloante vreti, eu in general pun doar 1. ex. CMD:givebat(playerid, params[]) { if(IsPlayerAdmin(playerid)) { GivePlayerWeapon(playerid, 5, 1); SendClientMessage(playerid, -1, "Ai primit o bata de baseball!"); } else { SendClientMessage(playerid, 0xFFFFFFAA, "Error: You are not an Admin!"); } return 1; } Multumesc pentru timpul acordat. Va rog sa imi spune-ti o nota(0/10) la acest tutorial si ce pot corecta(daca am gresit). Ofer ajutor doar daca imi dati mesaj aici(pe forum) sau in joc. Pentru a propune un anumit topic pentru o comanda/functie/etc o puteti lasa in mesajele topicului. Nick: Alexandru05 Grad: Helper 1. IP: 193.203.39.153:7777 DNS: RPG.OLDS.RO
 5. Salutare, astazi m-am gandit sa mai fac un tutorial. M-am gandit sa o fac mai scurta(comanda) pentru a va fii mai usor sa intelegeti. Sa incepem. Tin sa precizez, ca voi repeta pasi, desi i-am le-am spus pe unele in tutorialele trecute. Astazi vom face comanda care poate fii folosita doar de un Admin(Rcon). 1.Include-urile #include <a_samp> #include <float> #include <core> #include <zcmd> #include <streamer> 2. Define-urile(definitiile) #define SCM SendClientMessage #define COLOR_GREY 0xAFAFAFAA#define COLOR_GREEN 0x33AA33AA#define COLOR_RED 0xAA3333AA#define COLOR_YELLOW 0xFFFF00AA#define COLOR_WHITE 0xFFFFFFFF 3. Comenzile Acum voi da exemplu o comanda care am mai folosit-o in trecut.(/healme) Exista doua tipuri de a face comanda de Admin(Rcon). Tip 1: CMD:healme(playerid) { if(IsPlayerAdmin(playerid)) // Verificam daca jucatorul este Admin(connectat Rcon) { SetPlayerHealth(playerid, 100); SCM(playerid, COLOR_RED, "Ti-ai setat 100 viata."); } else // Daca acesta nu este Admin, va primi[..] { SCM(playerid, -1, "Eroare: Nu esti logat ca Admin(Rcon)!"); // [..] acest mesaj. return 1; } Tip 2: CMD:healme(playerid) { if(!IsPlayerAdmin(playerid)) return SCM(playerid, -1, "Eroare: Nu esti logat ca Admin(Rcon)!"); // Aici returnam direct. SetPlayerHealth(playerid, 100); SCM(playerid, COLOR_RED, "Ti-ai setat 100 viata."); return 1; } Bun. Acuma la Tip-ul 2, ati observat ceva diferit. if(!IsPlayerAdmin(playerid)) etc. Da, Acel "!" fuctioneaza ca si opusul. Si haide sa facem comanda in romana(sa va fie mai usor sa memorati): Daca jucatorul nu este Admin, returneaza Mesajul(jucatorului care a tastat comanda, culoarea, "Si ce mesaj doresti"); Multumesc pentru timpul acordat. Va rog sa imi spune-ti o nota(0/10) la acest tutorial si ce pot corecta(daca am gresit). Ofer ajutor doar daca imi dati mesaj aici(pe forum) sau in joc. Pentru a propune un anumit topic pentru o comanda/functie/etc o puteti lasa in mesajele topicului. Nick: Alexandru05 Grad: Helper 1. IP: 193.203.39.153:7777 DNS: RPG.OLDS.RO
 6. Acest tutorial este continuarea Scripting Pawno(pentru incepatori) #1. Din pacate am decis sa fac un topic diferit doar pentru a nu rescrie acest lucru de fiecare data. Culorile Sunt diferite site-uri pentru a-ti alege culorile, dar cele care le recomand eu sunt: https://www.w3schools.com/colors/colors_picker.asp https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/CSS_Colors/Color_picker_tool Bun, acum o sa va dau un exemplu cum puteti face aceasta culoare, deoarece daca ve-ti pune doar(ex #ff0000) in GameMode nu va functiona. Deci o sa luam culoarea rosie.(#ff0000) La sfarsit trebuie sa punem FF.(#ff0000FF) Si la inceput va trebui sa scoatem # si sa punem 0x.(0xff0000FF) Acum puteti sa il puneti in GameMode, nu va da nici o eroare,(decat daca nu este vorba despre culori)
 7. Salut. Astazi m-am decis sa fac un tutorial legat de scripting SA:MP. Sa incepem. 1. include-urile Recomand sa fie folosite doar aceste include-uri(deocamdata doar pe astea le recomand sa le folositi) #include <a_samp> #include <float> #include <core> #include <zcmd> #include <streamer> 2. define-urile(definitiile) Deocamdata aceste(daca esti incepator), nu ai nevoie de aceste definitii. Acestea sunt pentru a-ti face munca mai usoara. Recomandate de mine. #define SCM SendClientMessage #define COLOR_GREY 0xAFAFAFAA #define COLOR_GREEN 0x33AA33AA #define COLOR_RED 0xAA3333AA #define COLOR_YELLOW 0xFFFF00AA #define COLOR_WHITE 0xFFFFFFFF 3. Comenzile Acuma, am de gand sa fac o comanda, fiecare rand va fii explicat de mine. Comanda nu este foarte grea, consider ca este perfecta pentru incepatori. CMD:healme(playerid) // CMD = inseamna ca faci o comanda. healme = In joc trebuie sa scrii (/healme) pentru a functiona. playerid = Pentru a folosi comanda pe tine. { // deschidem acolada. Fara aceste acolazi, comanda nu va functiona SetPlayerHealth(playerid, x); // SetPlayerHealth = Seteaza Viata jucatorului. x = cat la suta sa fie viata. SendClientMessage(playerid, culoarea, "Mesaj-ul!"); // SendClientMessage = Pentru a-ti aparea un mesaj pe ecran, cand ai folosit aceasta comanda. Mesaj-ul = Mesajul. Culoarea(==) return 1; } // inchidem acolada. Multumesc pentru timpul acordat. Va rog sa imi spune-ti o nota(0/10) la acest tutorial si ce pot corecta(daca am gresit). Ofer ajutor doar daca imi dati mesaj aici(pe forum) sau in joc. Nick: Alexandru05 Grad: Helper 1. IP: 193.203.39.153:7777 DNS: RPG.OLDS.RO
 8. Nume: Alexandru Nick: Alexandru05 Profil Steam: Nu doresc sa precizez. Vârsta: 15 ani. Locație: Nu doresc sa precizez. Hobbyuri: HandBall-ul, Programarea Pawno(Informatica) si sa spunem Matematica. De unde ai auzit de noi?: De la fondatorul serverului de SA:MP(Rolex). Completări: Ma bucur sa fiu membru(helper pe server) al acestei comunitati.
×
×
 • Create New...