Acuma, am de gand sa fac o comanda, fiecare rand va fii explicat de mine. Comanda nu este foarte grea, consider ca este perfecta pentru incepatori.
CMD:healme(playerid) // CMD = inseamna ca faci o comanda. healme = In joc trebuie sa scrii (/healme) pentru a functiona. playerid = Pentru a folosi comanda pe tine.
{ // deschidem acolada. Fara aceste acolazi, comanda nu va functiona
SetPlayerHealth(playerid, x); // SetPlayerHealth = Seteaza Viata jucatorului. x = cat la suta sa fie viata.
SendClientMessage(playerid, culoarea, "Mesaj-ul!"); // SendClientMessage = Pentru a-ti aparea un mesaj pe ecran, cand ai folosit aceasta comanda. Mesaj-ul = Mesajul. Culoarea(==)
return 1;
} // inchidem acolada.
Multumesc pentru timpul acordat. Va rog sa imi spune-ti o nota(0/10) la acest tutorial si ce pot corecta(daca am gresit).
Ofer ajutor doar daca imi dati mesaj aici(pe forum) sau in joc.
Salut. Astazi m-am decis sa fac un tutorial legat de scripting SA:MP. Sa incepem.
1. include-urile
Recomand sa fie folosite doar aceste include-uri(deocamdata doar pe astea le recomand sa le folositi)
#include <a_samp>
#include <float>
#include <core>
#include <zcmd>
#include <streamer>
2. define-urile(definitiile)
Deocamdata aceste(daca esti incepator), nu ai nevoie de aceste definitii. Acestea sunt pentru a-ti face munca mai usoara.
Recomandate de mine.
#define SCM SendClientMessage
#define COLOR_GREY 0xAFAFAFAA
#define COLOR_GREEN 0x33AA33AA
#define COLOR_RED 0xAA3333AA
#define COLOR_YELLOW 0xFFFF00AA
#define COLOR_WHITE 0xFFFFFFFF
3. Comenzile
Acuma, am de gand sa fac o comanda, fiecare rand va fii explicat de mine. Comanda nu este foarte grea, consider ca este perfecta pentru incepatori.
CMD:healme(playerid) // CMD = inseamna ca faci o comanda. healme = In joc trebuie sa scrii (/healme) pentru a functiona. playerid = Pentru a folosi comanda pe tine.
{ // deschidem acolada. Fara aceste acolazi, comanda nu va functiona
SetPlayerHealth(playerid, x); // SetPlayerHealth = Seteaza Viata jucatorului. x = cat la suta sa fie viata.
SendClientMessage(playerid, culoarea, "Mesaj-ul!"); // SendClientMessage = Pentru a-ti aparea un mesaj pe ecran, cand ai folosit aceasta comanda. Mesaj-ul = Mesajul. Culoarea(==)
return 1;
} // inchidem acolada.
Multumesc pentru timpul acordat. Va rog sa imi spune-ti o nota(0/10) la acest tutorial si ce pot corecta(daca am gresit).
Ofer ajutor doar daca imi dati mesaj aici(pe forum) sau in joc.
Nick: Alexandru05
Grad: Helper 1.
IP: 193.203.39.153:7777
DNS: RPG.OLDS.RO